Telephone

Arena - Quantum House, Entrance extension & upgrade of exterior, Basingstoke

Share to social media

Project Description

Contemporary extension to existing office building in Basingstoke.

WDA were invited to design another entrance extension to our clients growing portfolio of high quality office buildings.

  

This project extends the existing entrance area with an exciting curvaceous contemporary design which seeks to enhance the entrance to the existing building by creating a better visual focus for visitors and staff, whilst adding a vibrant architectural statement to the area. The new glazed extension provides a feature double-height reception area and informal business lounge.

 

The existing building will be clad with curved-profile vertical aluminium fins which are fixed at random centres to add a dynamic backdrop to the new entrance extension and to break up the horizontal bands of the dated red brick façade.

 

A water feature surrounds the new glazed entrance and together with external gabion walls and landscaping proposals, adds a softer dynamic to this commercial site, for both occupants and visitors.


Construction is due to start later in the year and we look forward to watching the project progress.