Telephone

Bury Road, A sustainable woodland house, Branksome Park

Share to social media

Project Description

A modern, low energy sustainable home incorporating solar panels within Branksome Park Conservation Area.

This striking high end house on a sloping wooded site has a bold geometric form clad with natural materials.

A sustainable family home on a sloping wooded site within the Branksome Park Conservation Area. Its subterranean lower level allows the dwelling to respect the character and appearance of its woodland setting by staying low and subservient.

The new dwelling has been developed to respond to the special constraints and challenging site conditions,providing a unique and innovative family home to enhance the conservation area.

The sustainable home in Branksome ParkĀ features a swimming pool with wonderful views out over the trees.

Awards: RIBA South West Awards 2015 Finalist

RICS South West Awards 2015 Shortlisted

Ā 

Credits: Photography - Portico Marketing and Peter Booton

Awards