Telephone

Half Moon House, Curved living space with unique ceiling detailing, Motcombe

Share to social media

Project Description

Warm and inviting bespoke interior to a beautiful Dorset home.

This modern cottage is mainly arranged across a single storey with guest accommodation above the garage, built from Shaftsbury Greensand Stone which has been continued internally.

Beyond the bespoke oak front door is a long entrance hall top lit by a glass lantern.  This inviting circulation space gives access to the study bedrooms, bath and utility rooms. Opposite is a semi-circular and open plan living area and award winning bespoke kitchen with units constructed in cherry with a concrete work surface. The curved living space is reflected in the unique ceiling detail, composed od exposed radiating joists and subtle concealed lighting.

EXTERIOR IMAGES

Credits: Nigel Rigden, Photographer. www.nigrig.com

Awards: North Dorset Design Awards 2003. Winner.

Awards: Kitchen Design of the Year 2003. Highly Commended.

Publications: Project Featured in Homebuilding & Renovating Contemporary Homes Book 2006, Homebuilding & Renovating Magazine, June 2006, Dorset Magazine November 2004, Architecture Review Wessex.