Telephone

Hamworthy School, Redevelopment of urban school site, dorset

Share to social media

Project Description

High density sustainable housing design in Poole

This was a draft design prepared for a client bidding in competition for this former school site. The level site includes playgrounds and a small playing field.


The design theory was to provide an attractive group of high density, sustainable houses and apartments to make maximum use of this urban site. It included retention and restoration of the existing Victorian school building (locally listed), which would form the scheme’s centrepiece. This scheme used simple architectural forms, combining sustainable solutions such as heat pumps and photovoltaic panels. An interesting materials palette makes this an exciting place to live in an area not architecturally interesting.