Telephone

South Point, RIBA award winning modern homes, Poole

Share to social media

Project Description

RIBA award winning, modern houses simplistic in their architectural design in Lillliput, Poole.

This pair of  houses occupy an elevated position. It was clear that the panoramic views of the harbour should be set at the upper level.

The award winning modern houses are timber-clad boxes perched on a concrete plinth.  The entrance is clearly defined within the curved, zinc fin set to one sideThe box element was conceived as a lightweight form and so has been constructed as a steel frame. The choice of sustainable timber for the external cladding relates to the site’s close proximity to the sea.

The main entrance takes you along a generous hallway to a double- height stair void. This arrives in a garden room.

The upper level, given entirely to the living spaces, offers excellent views of the harbour, with full-width sliding doors. An external decked area has been formed adjacent to the zinc fin, providing a private external space and visual drama. 

 INTERIOR IMAGES


Client: Portus Homes 
Credits: Portus homes Photography


Awards: Dorset Property & Architecture Awards 2010, Highly Commended in the 'Best Eco or Environmental Project' Category.

Awards: RIBA Town & Country Design Awards 2009, Winner in the 'Residential' Category.

 

Featured In

Awards