Telephone

The Cottage, Extension and renovation of a listed village cottage, Tarrant Gunville

Share to social media

Project Description

Timber Frame extension to Listed Thatched cottage in Tarrant Gunville, Dorset.

The Grade II listed Cottage was extended at both ends in the late 20th century using inappropriate off the shelf standard storm-proof type windows. A range of utility rooms, showers etc were built as a lean-to along the south side of the house, separating the living room from the garden.  The gloomy principal living room required artificial throughout the whole day and a hideous unused conservatory on the south side completed the picture.

Western Design Architects scheme replaced the conservatory with a light and spacious timber extension linbking the kitchen dining space to the garden.  The garden and patio were re-landscaped, the roof was re-thatched and the interior layout was re-modelled.

Awards: North Dorset District Council, LABC Building Excellence Awards 2014. Highly Commended in the 'Best Extension or Alteration' category.

Awards