Telephone

Wood Close, A modern house in the Purbecks with sea views, Langton Matravers

Share to social media

Project Description

Beautifully finished contemporay interior in the Purbecks, close to the Jurassic Coast UNESCO World Heritage site. Dorset

The 'upside down' house layout was dictated by the stunning panoramic views across the valley viewable from the first floor. 

The concept was for two simple mono pitch forms linked by a full height glazed feature stairwell and entrance hall with a bridge across the space as first floor level. The primary material is local stone from Bonfields quarry literally across the road from the site. WDA chose all the stone, the quality and colour of the stone was quite exceptional as was the craftsmanship of the masons. The stonework runs from the outside into the interior walls of the stairwell. 

The open plan dining area and living room are set off by two wonderful glazed gable windows at either end of the interior space with continuous strip concealed dimmable LED lighting at eaves level.  This creates an attractive ambience without shining out directly into the AONB.

Photography: Stuart Cox