Telephone

Country House

New Planning Application for Regency Style House

Planning application submitted for a replacement family home in a Classical Regency Style in the grand tradition of English Country Houses, on a secluded west Somerset estate overlooking the Quantock Hills.

 

The house is of two principal storeys over a basement level partially exposed on one side with additional accommodation in a hipped roof. Glass links give access to a contemporary styled garden room to the south, a pool house and garage block and outbuildings to the north.

 

The house features stone ashlar elevations with rusticated quoins and parapets in symmetrical form with large sash windows. The front elevation has a central curved porch and side bays that are slightly set back on each side. The rear elevation features a central curved bay with stone steps descending to the garden.

The house benefits from the Natural Beauty of its setting within a heavily wooded landscape that opens up into areas of more open parkland and existing gardens closer to the house.

 

January 2019