Telephone

Langham Lane

Langham Lane, West Stour, Dorset

After a lengthy planning process, we are delighted to have received full planning permission for a new large family house in open countryside near Gillingham, Dorset. 

 

Although the principle of building a new house in open countryside is typically contrary to planning policy, in this case we were able to rely on an earlier Class Q approval to convert an existing agricultural building into a new dwelling. 

 

With the Class Q approval as an established ‘fall back’ position, WDA successfully argued that the design of the new dwelling would represent an enhancement over the existing Class Q and would complement surrounding development. 

Go to project

The new brick building reflects the local vernacular of traditional architecture ensuring it sensitively integrates with its context.

 

19th November 2020