Telephone

Sturminster Newton Approval

3 New Dwellings to Replace Vacant Shop

Located at the end of the high street within Sturminster Newton Conservation Area, this vacant shop / dwelling has just been granted full planning permission.

 

Surrounded by listed buildings the approval allows the building to be sensitively converted into 3 new flats on three separate levels with off road parking. 

 

The street scene appearance will be improved by adding a low brick wall and simple iron railings to the front of the building to provide an area of defensible space. A number of windows on the ground floor will be updated to timber double glazing. However, other than these minor changes, there are very little external changes to the existing building. The internal alterations are also kept to a minimum.