Close
entrance area to white office building from across road

Arena The Square

Modernisation of an existing office block in Basingstoke.
Location Basingstoke, Hampshire
Status Built
Use Commercial
Client Arena Business Centres

Planning permission was granted by Basingstoke & Deane District Council for a major facelift to ‘The Square’ in Basingstoke.

The new facade and entrance gives the once outdated office block a fresh new contemporary look, which our valued clients, Arena Business Centres, have added to their portfolio of grade A managed commercial premises.

Before

After

detail front view of building with square windows

A distinct new office entrance

The office features a new glazed entrance protruding from a new white render wrap around podium at ground level with projecting window boxes. The sustainability credentials were improved through replacement dark grey powder coated aluminium glazing and insulated render fa├žade.

interior open plan reception area with modern seating area

detail corner of building clad with curved-profile vertical aluminium fins

A restyled car park

The existing multistorey carpark has also been regenerated and clad with perforated metal mesh adding a dynamic counterpoint to the main office building.

 

Western Design Architects have undertaken a number of office regeneration projects for Arena Business Centres, who rent out high-end serviced office spaces to businesses across the South.