Telephone

Georgian House, in a Classical Regency Style, Somerset

Share to social media

Project Description

Substantial new Georgian family home in West Somerset

 

This 1700 sqm new family home in a Classical Regency style in west Somerset has been approved at planning committee.

 

The approved design includes a two and a half storey stone house over a basement level which is partially exposed on one side. Glass link wings lead to a contemporary styled garden room to the south and a pool house and garage block to the north.

 

The house features stone ashlar elevations with rusticated quoins and parapets in a symmetrical form with large sash windows to optimise views out over the 170 acre site which comprises of woodland and heathland. The front elevation has a curved porch which compliments the central curved bay at the rear with stone steps which lead into the garden.

 

The planning committee was unanimous in their approval, describing the proposals as ‘aspirational and exciting’ and would be a ‘landmark building’ for West Somerset. The Georgian style home complements the natural beauty of its surroundings which overlook the Quantock Hills.