Close
entrance area to white office building from across road

Arena – The Square

Modernisation of an existing office block in Basingstoke.
Location Basingstoke, Hampshire
Status Built
Use Commercial
Client Arena Business Centres

Planning permission was granted by Basingstoke & Deane District Council for a major facelift to ‘The Square’ in Basingstoke.

The new facade and entrance gives the once outdated office block a fresh new contemporary look, which our valued clients, Arena Business Centres, have added to their portfolio of grade A managed commercial premises.

Before

After

detail front view of building with square windows

A distinct new office entrance

The office features a new glazed entrance protruding from a new white render wrap around podium at ground level with projecting window boxes. The sustainability credentials were improved through replacement dark grey powder coated aluminium glazing and insulated render fa├žade.

detail corner of building clad with curved-profile vertical aluminium fins

A restyled car park

The existing multistorey carpark has also been regenerated and clad with perforated metal mesh adding a dynamic counterpoint to the main office building.

 

Western Design Architects have undertaken a number of office regeneration projects for Arena Business Centres, who rent out high-end serviced office spaces to businesses across the South.